Yine hıdrellez, gül ağacı, yine şirk…

“Sakın Allah ile beraber başka bir ilâha yalvarma, sonra azaba uğratılanlardan olursun!” Şuara/213

22701
Batıl Hıdrellez kutlama şekilleri

Kitap Satış Noktaları

Hıdrellez’de yine şirk çağrıları kapladı medyayı….

Bugün Hıdrellez… İslami kavramlarla, Anadolu’nun İslam öncesi çok tanrılı itikatların yoğrulduğu felaketi bazı Türk medyası yine millete pazarlıyor bugün… Hıdrellez adetine soktukları İslam öncesi doğaya tapınma ritüelleriyle, Babil’in ve şamanizmin büyücülüğünü Anadolu’ya geri getirmeye çalışıyorlar.

Hıdrellez’de olsun bütün diğer kutlamalarda olsun, şeytanın ve cinlerin esaretinden sakınan her müminin şirk itikatlarından ve ritüellerinden korunması şarttır.

Bunu yapın dileğiniz olsun dediğiniz an, insanı ilahlaştırırsınız.

Şöyle yazıyor bir haber sitesi “Hıdırellezde gül ağacına dileklerin asılma vakti bu akşam. Peki hıdırellezde neler yapılır gül dalına dilekler asılırken hangi dua okunur, hıdırellez sabaha alınan dilek kağıdını ne yapmak gerekiyor?”  Sorduğu sorulara bakar mısınız? Kaderin tek hakimi olan yüce Allah’ın doğru yoluna savaş açıp en büyük günahları öğretmek habercilik midir?

Bir de şirk duası yaptırıyor Allah’ın eşsiz adını karıştırarak… “Bismillahirahmanirahim… yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.”

Allah korusun. Şu sözlerde anlam var mı? Allah ile Hızır’ı eşitliyor. Allah eşittir Hızır. Birsin dediği hızır ile Allah bütünlüğü… her kulun yardımcısı Hızır veya onunla bir olan Allah imiş. Ne korkunç! Ne felaket! Bu şirki bu millete pazarlayan gazeteci de, onun bilinçsiz mecrası da vatana, millete, imana, ahlaka ihanet ediyor.

Yazık oluyor bu milletin evlatlarına… Kaderimizin Allah’tan başka yaratanı ve yöneteni yok. Hızır da, İlyas da Rabbimizin kullarıdır. Rabbimizin buyruklarına hizmet ettiler, secde ettiler. Allah’tan başkasını Allah’a ortak koşmak… Allah’ın emrettiğine aykırı ritüellerle, ağacın altına para gömerek filan, bereket geleceğini sanmak insanı tamamen inkarcı cinlerin ve şeytanların esaretine düşürür. Böyle şirk bulaşmış bir parayı cüzdanında saklayarak da bu şirki yıl boyunca uzatmak korkunç bir tuzak.

Bazı provokatörler bu milletin böyle kaynaşma (!) sebeplerine dokunmayın diye karşımıza dikiliyorlar. İstiyorlar ki milletin imanı tamamen ele geçirilsin. İstiyorsan eğlen kardeşim, Hıdrellez kutlamana bir engel yok. Hediyeler, lokmalar dağıt, dualar yap, amma Allah’a Hızır as’ı veya gül ağacını ortak koşarak dünyanı ve ahıretini yakma. Gül ağacının altına para gömmekten medet ummak, kumar oynamaktan kat kat büyük bir günahtır. Şirk en büyük günahtır.

Allah gül ağacının altında değil. Hızır ilah değil. Gül ağacı ilah değil. Dileklerin maketini yapmak veya resmini çizmekle istediklerini yaratamazsın. Kaderimizin Sahibini böyle şeylerin oyuncağı yapmaya kalkışmak Allah’a yapılabilecek en korkunç saygısızlıktır.

Bir Müslüman Allah’a ortak koşar da başkalarından, uğurlardan, eşyalardan, insanlardan medet umarsa, Allah’a yaptığı bu hakaretin karşılığını Allah’ın yardımını kaybederek alır. Sonra da başı belaya düşünce, “neden Allah yardım etmiyor, duamı duymuyor mu?” diye bağırıp çağırması boşunadır.

Hıdrelleze yamatılan ritüelleri yapmadan önce samimi bir vicdanla aklını kullan ey mümin. Aklını kullan ki şeytani vampirlerden korunasın. Hıdrellez ile yoğrulan şirkleri anlamanın, samimi ve içten bir aklın süzgecinden geçirmekten başka yolu yoktur. Unutma: “Allah aklını kullanmayanları iğrençlik içinde bırakır.” (Yunus, 100) İşte o samimi akla muhteşem kurtuluş yolunu gösteren ayetlerden sadece bir kaçı:

“Onların, Allah’tan başka bir dostu/sahibi/velisi yoktur. Allah, hükmüne/hakimiyetine/yönetimine hiç kimseyi ortak etmez.” Kehf/26  “Sakın Allah ile beraber başka bir ilâha yalvarma, sonra azaba uğratılanlardan olursun!”  Şuara/213 “De ki: ‘Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim dostumuz/sahibimiz/velimizdir.’ Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.” Tevbe/51

Benim bu yazıyla yaptığım, cennete birlikte kavuşmayı dilediğim din kardeşlerimi uyarmaktır. Siz de bu mesajı eşinize dostunuza göndererek bu akşam bu korkunç bir şirke bulaşmaktan onları korumaya çalışmaktan sorumlusunuz.

Rabbimiz sonsuz yücedir, sonsuz azizdir, sonsuz münezzehtir. Toprağın, çamurun içinde, köklerin altında değildir. Tektir. Yarattığı Hızır duaları duyan ve karşılayan değil, Allah’ın emirlerini uygulayan bir kuldur. Hızır as bizim çığlıklarımızı dahi duymaz, ama bize şahdamarımızdan da yakın olan Rabbimiz yüreğimizin en küçük sızısını dahi bilir. Kalbimizden doğrudan Rabbimizin rahmetine ulaşabiliriz. Yüce Yaradan kalbimizdeki samimiyete bakar, büyücülerin, üfürükçülerin yaptığına benzeyen dansımıza, ritüelimize değil. Kap kaçakların kapağını açık tutmakla bereket getirmezsiniz. Fasulye, nohut dikmekle, belaları onlara yönlendiremezsiniz. Gelin maketi dikmekle nasibinizi açamazsınız.

Kıyamet günü işledikleri affedilmez şirklerin büyüklüğünden feryat figan edenler, neden uyarmadınız diye bizi suçlayamayacaklar. Bir tek kişi dahi hakka kulak verip ahiretini kurtarsa, dünyalara değer bir kazançtır bizim için… Hamd olsun bize hakiki imanı bildiren Rabbimize… Muhammed Bozdağ