Yüreğimde Rabbim olmazsa yapayalnızım!

2873
Yüreğimde Rabbim, Muhammed Bozdağ
Yüreğimde Rabbim, Muhammed Bozdağ

Kitap Satış Noktaları

Düşün ve Başar, Ruhsal Zeka, İstemenin Esrarı derken nihayet Dr. Muhammed Bozdağ‘ın son kitabı Yüreğimde Rabbim, bir solukta büyük bir keyifle okuduğum kitaplarım arasındaki yerini aldı.

Samimi kanaatimi peşinen söyleyebilirim ki, Allah’a imanımı derinleştiren Yüreğimde Rabbim kitabı, samimi okuyucuların yüreğinde deprem etkisi yapacak ve okuyucuya “Yüreğimde Rabbim” duygusunu yaşatacak müthiş bir kitap olmuş.

Bozdağ bu kitapta insan kalbi ile Allah arasına giren ve kalbin Allah’a doğrudan ve kayıtsız şartsız bağlanmasını, Allah’a gerçek bir güvenle, sevgiyle ve tevekkülle sığınmasını engelleyen sorunların çözümlerine odaklanmış. Anlaşılan  çoğunlukla sosyal medyada takipçilerden sık sık gelen sorulardan yola çıkarak itikadı ve imanı zedeleyen noktalarda, sadece okuyucunun yeterince kolay ve net anlayacağı ikna edici açıklamalar getirilmiş.


Kitapta her bölümde, anlatılan konuyla ilgili çok güzel ve çarpıcı örnekler verilmesi ve konunun ayetlerle açıklanması müthiş olmuş. Bir anlamda, her bölümde yer verilen o ayetin tefsiri ve ayeti nasıl anlayıp hayatımıza geçirmemiz gerektiği çok güzel vurgulanmış.

Yani kitap baştan sona Kur’an’la bütünleşmiş diyebilirim. Kitap manevi olarak çok güzel duygular verdiği gibi, öğretici bilgiler verme yönüyle de tam bir rehber ve baş ucu kitabı olma özelliği taşıyor. Bu kitabı okurken birçok sayfasını gözyaşlarımla  harika bir duygu seli yaşadığımı itiraf etmeliyim.

Gerçekten hem duyguya hem de bilgiye doyurucu bir kitabı okumanın verdiği huzuru ta yüreğimde  hissettim. Kitapta toplumun en çok bocaladığı ve yanlışa düştüğü batıl itikat konuları dikkatli bir biçimde saptanmış. Ayrıca yazarın diğer kitaplarının özü sanki bu kitapta birleşmiş.

Kitapta kullanılan dil ve üslup gayet anlaşılır, dikkat çekici ve bir o kadar da etkili. Okuyan her insan rahatlıkla anlayabilir düşüncesindeyim. Yazar okuyucuyla adeta sohbet edercesine bir üslup kullanmış. Her bölümde okuyucuya sorulan sorular, hem okuyucuyu kitaba bağlıyor hem de dikkati canlı tutuyor. Kitap çok akıcı olduğu için okuyucu elinden bırakamıyor.

Muhammed Bozdağ
Muhammed Bozdağ

Temel düşünce sistemi Kur’an üzerine olan, Kur’an özümsenerek yazılmış bir kitap. Adeta kitabın her bir bölümünde ilerledikçe Kur’an’ı daha iyi anlamaya vesile olacak yol gösterici incelikleri keşfediyorsunuz.

Bu kitabı okuyup doğru şekilde anlayan bir okuyucu, ” hakiki iman nasıl olmalı ve gerçek Allah inancı nasıl yaşanmalı” sorularının cevabını aklında soru işareti kalmayacak şekilde bulabilir.

Ayrıca kitabı okuyan okuyucu, bu kitabı hayatına geçirecek motivasyonu da kitapta bulabilir. Çünkü bu motivasyon yazar tarafından çok etkili bir biçimde verilmiş.  Özetle; ihlasla, samimiyetle ve doğru bir bilgi birikimiyle, Kur’an ışığı altında yazılmış muhteşem bir eser olmuş. Terörün, çelişki ve çatışmaların kafalarımızı karıştırdığı, milli birliğimize kast edildiği ve zihinlerimizin dağıldığı bu zamanda bu kitaba özellikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Şu veciz sözler Yüreğimde Rabbim kitabından:

“İlim bilgidir ve bilgiyi türlü yollardan edinebilirsiniz. Fakat hikmetsiz ilim değer taşımaz. İlim inşaat malzemesi ise hikmet onu güzel bir mimari binaya dönüştürür. Hikmet ilmi yerli yerinde, Hakkı batıldan ayırarak kullanma, muhakeme ve temyiz kabiliyetidir. İnsan ancak hikmet edindiğinde gerçek anlamda reşit, kâmil, güvenilir ve doğru yol gösterici olur.”

“Ey gaibinden gönderdiği lütuflarıyla kalbimi ısıtan sevginin şefkatli Sahibi! Yeryüzünde yapayalnız kalan yüreğimize yardımını yetiştir. Basiretimizi rüzgarda salınan küçük kelebeğin çiçekli bahçelerinden de uzaklardaki güzelliklere ulaştır. Rabbim, süslediğin gök kubbenin ötesinde, bizi bekleyen büyük menzillerin hayaliyle, yüreklerimizi sevindir.”

Muhammed Bozdağ’ı, bize bu kitabı kazandırdığı için tebrik ediyorum ve yazardan acilen yeni kitaplar bekliyorum.  Şerife Sevinç