Hala mı kraliçeye rüku ediyoruz?

1240

Kitap Satış Noktaları

Hatırlıyor musunuz bu sayfalarda bir rüya yazmıştım yaklaşık iki yıl önce. (https://www.facebook.com/drmuhammedbozdag/photos/a.436728043057261.104639.163202220) TBMM koridorlarında İngiliz kalpaklı askerleri geziniyordu ellerini kollarını sallaya sallaya, bir ara göz göze geliyordum onlardan biriyle. Yan gözle kestiriyordu beni. Onları bilmediğimizi sanıyorlardı. Derken eski cumhurbaşkanımız çıkageliyordu. Sonrasını yazamadım. Hamdolsun 1 Kasımda milletimiz iradesini korudu ama daha mücadele bitmedi.

Bugün o rüyanın uzantısı olan yeni bir uyarı daha… Bu rüyalar bu milletin başındaki imtihanları temsil ediyor. Ey sorumluluk sahipleri, Allah basiretinizi attırsın. Sizi tuzaklardan korusun. Haberiniz olsun, bundan sonraki tuzaklar hile ile olacak. Allah’ın basiretlerimize rahmetiyle yardım etmesine muhtaç olduğunu unutursak kaybederiz. Zirvelerde bir saniyelik gafletin bedeli bile ağır olur. Allah’tan başkasına boyun eğerek Allah’ın yardımını kaybetmekten Allah bizi korusun.

Bugün 4 Kasım 2015 Salı, seçimlerden iki gün sonra… Yine rüya… Bazı rüyaların tabiri bir hafta içinde, bazıları aylar veya yıllar içinde çıkıyor.

Ankara’da bir devlet kurumunun önünden geçiyorum sokakta yürüyerek. Yanımda çok yakınım veya mahremim bir kadın… Aniden başımdan beni güçlüce yere bastırıp rükû halinde eğiyor. Allah’tan başkasına eğilmek caiz değil diye direniyorum, anlamaya çalışıyorum tavrını. Tedbir alamadım. Hazırlıksızım. O sokakta, o saatte ne işim var? Eğil, herkes eğiliyor, yoksa canımız tehlikede der gibi, korkutuyor. Bakıyorum, herkes mi bu rükûu yapıyor? Allah’ım bu caddede dik durduğunu göstermekten korkmayan tek kişi de mi yok?

Neler olduğunu anlamak için başımı yan çevirip bakıyorum ki İngiliz kraliçesi arabasıyla geçiş yapıyor ve meğer yerlere kadar eğilmeler ondan duyulan korkudan kaynaklanıyor. Ben maalesef dik durmayı başaramıyorum, ama en azından Allah’tan başkasına rüku etmektense başka yöne dönüp yüz üstü seriyorum kendimi zemine.. Fakat kucakladığım asvalt ıslak, yeni yağmur yağmış, dik duramıyorsam da çamura bulaşmak kraliçeye rükû etmekten iyidir diyorum. Eve dönünce, o en yakınım bildiğim kadına çok dokunaklı konuşuyorum. Beni sen boş bulup yürekten hançerledin, beni harama, şirke zorladın diyorum. O da güya benim can güvenliğimi düşünmüş imiş. Tek başımıza biz nasıl dik durabilirmiş imişiz! Bu rüyanın verdiği haberi anlamak isteyenlerin Allah gönüllerine lütfetsin. Dr. Muhammed Bozdağ