“Yaradan Rabbinin adıyla okuyup ilim edin.” (Alak, 1)

1248

Kitap Satış Noktaları

Konuşması çok kolay, ama sen ne yapıyorsun, ben ne yapıyorum ve biz ne yapıyoruz. Yüce Allah’a bilgisizliğimiz yüzünden asi duruma düşmekten titriyor mu yüreklerimiz?

Yalnızca Allah’a inanmanın öneminden söz ediyor benim kardeşim. Ama Allah hakkında hayal ettiklerinden, batıl uydurmalardan ve dedikodulardan başka bir şey bilmiyor. Yalnızca Allah’a boyun eğmekten söz ediyor, ama Allah’ın sokakta konuşulanlar dışındaki emirlerinden habersiz. Hangi Allah’ı kast ediyorsun kardeşim? Yüce kitabını düşüne düşüne okumadığın Allah’ı tanıdığını ve emirlerine uyabildiğini mi sanıyorsun? Senin şu yaşantın yeryüzüne büyük bir güçle adaleti ve huzuru taşıyan kulların Kur’ani yaşantısıyla ne ölçüde örtüşüyor?

Allah yüce kitabına “Yaradan Rabbinin adıyla okuyup ilim edin.” (Alak, 1) ayetiyle başlamış, o ilim edinmeyi aşk meşk okumak anlamış. Allah “Bir işten sıyrılınca hemen diğerine koyul.” (İnşirah, 7) buyurmuş; o dünya işlerini bırakıp akşamlara ve sabahlara kadar kendini ibadete vermenin kast edildiğini zannetmiş. Allah “Saçıp savuranlar şeytanın kardeşleridir.” (İsra, 27) buyurmuş; o kazandıkça harcayabileceğini, şehvetine gizlice açtığı evlerdeki yedek eşlerle servis edebileceğini zannetmiş. Daha nice felaket meseleler var. Bu kıyamet halimize ağlasak yeridir. Muhammed Bozdağ