Haram yemek ahlakı ve ilişkileri çökertiyor…

1269
Muhammed Bozdağ'dan dualar
Muhammed Bozdağ'dan dualar

Kitap Satış Noktaları

Uğraşıyorsun ve öğüt kalbine işlemiyor, çünkü….
-Hakkı anlatıyorsun. Dinlemiyor çoğu insanlar. Dinleyenin de çoğu anlamıyor, anlamak istemiyor, kulak tıkıyor. Akılsızlıkta boğulduğunun bilincinde değil ve kendini dünyanın en akıllısı sanıyor. Anlayamıyorum bu durumu!
-Neden mi? Bu normal! Sen onun sahte secdesine mi kanıyorsun? Haram yiyor o! Zamane şartları diyor, kendince meşrulaştırıyor. Sorsan israfın haram olduğunu bile bilmez. Piyango kumarını bile helal sanıyor. Sevgili dediği şeyin Kuranın zinaya yaklaşma yasağına girdiğinden gafil. Rüşvet mi, o da hediye imiş! Baksana faizi bile meşru sayar oldular. Allah böylesinin duasını mı kabul eder? Allah öğüdü mü işletir yüreğine. Haram yiyenin haktan nasibi kesilir.
-Ne kadar da doğru söylüyorsun gerçekten! Müslümanlar olarak düştüğümüz duruma yüreği eziliyor insanın! Ne yapacağız, bu millet nasıl kurtulacak bu felaketten?
-Kanını haramla iyice besleyene pek bir şey yapamazsın. O öyle gitti gidecek. Baştan alacağız. Sıfırdan kanını helalle besleyeceğimiz bir nesil yetiştireceğiz. Bu millet evlatlarını helal ile yetiştirmeye başladığı gün kurtuluş da başlar.
-Ama bu nasıl olacak? Gelen nesilleri giden nesiller üretiyor. Bu nasıl mümkün olacak?
-Allah bilir. Allah’tan ümit kesilmez. Bir nesli yok edip yerine yenisini koyarak mı, başka yolla mı kim bilebilir?  Biz üzerimize düşeni yapmaktan başka ne yapabiliriz? Muhammed Bozdağ